Specialisatie

02/582 59 64

info@demorettekhd.be

www.khddemorette.be


Edingsesteenweg 241, 1730 Asse

SPECIALISATIESoms is het mogelijk dat wij beroep moeten doen op een aangepaste behandeling om jouw huisdier de beste zorgen te kunnen verlenen. Hiervoor kunnen verschillende soorten van specilaisatie worden toegepast. In ons team van dierenarsten zorgen wij dan ook voor een voldoende variatie in vaardigheden en specialisaties. Als kleine huisdierenpraktijk kunnen wij dan ook niet anders dan sterk te investeren in de beste infrastructuur en kennis.

RADIOGRAFIE


Bij ons kan u ook terecht voor radiografische foto's. Met onze digitale RX verkrijgen we onmiddellijk een nauwkeurig beeld. Het toestel bevindt zich in een aparte, afgeslote ruimte, zo vermijden we dat jouw dier stress zou krijgen.


Graag een aandenken? Geen probleem, we kunnen jou namelijk de foto's meteen mee naar huis laten nemen...


.

ECHOGRAFIE


Naast onze digitale RX, beschikken we ook over een echotoestel. Hiermee wordt zowel abdominale echografie als cardiografie uitgevoerd. Na elke echo is het mogelijk om uitgebreid een verslag te krijgen van de echografische bevindingen.

CHIRURGIE


Bepaalde problemen kunnen enkel via een operatie opgelost worden. Hiervoor werken wij met gasanesthesie, wat veiliger is.  Tijdens de operatie wordt uw dier continu gemonitord.


De meeste operaties worden met minstens twee dierenartsen uitgevoerd en met hulp van hun assistenten.


Naast gespecialiseerde operaties, zijn er ook meer courante chirurgische ingrepen, zoals castraties en sterilisaties. Hiervoor neem je best enkele dagen op voorhand een afspraak. Wij zullen jou vervolgens verder helpen en informeren naargelang de ingreep. Zo moet jouw huisdier voor een operatie minstens 8 uur nuchter gehouden worden.

KIJKOPERATIES


Sinds kort voeren we laparoscopische operaties uit. Deze manier van operen is minder ingrijpend voor uw huisdier. Let wel, niet elke operatie kan laparoscopisch uitgevoerd worden. Indien het mogelijk is, bespreken we steeds de voor en de nadelen.

Dit toestel geeft ons ook de mogelijkheid om endoscopisch in slokdarm en maag te gaan kijken. Ook bioptname wordt hiermee eenvoudiger.


ACUPUNCTUUR


Acupunctuur vormt een onderdeel van de traditionele chinese geneeskunde waarbij bepaalde punten op het lichaam gestimuleerd worden. Het kan bij veel orthopedische problemen gebruikt worden, zoals heupdysplasie, discus hernia, artrose, spieroverbelasting,..., door zijn pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Ook kan het gebruikt worden bij palliatieve pijnbestrijding, centraal zenuwstelsel problemen, al dan niet in combinatie met medicatie.

Acupunctuur is een uiterst veilige methode en bijna alle dieren ondergaan dit zonder problemen. Het heeft zelfs vaak een ontspannende werking en heeft geen blijvende bijwerkingen.


ORTHOPEDIE


Sinds kort heeft er een orthopediste zich bij het team vervoegd. In samenwerking met deze collega kunnen we een snelle en nauwkeurige orthopedische diagnose stellen, zoals bij mankheidsonderzoeken.  Zo kunnen we orthopedische operaties, zoals kruisbandrupturen en fracturen, zelf uitvoeren. 


TANDVERZORGING


Wij hechten veel belang aan de mondhygiëne.


Tandproblemen komen erg vaak voor en kunnen leiden tot slechte eetlust, pijn, stinkende adem en een verhoogd risico op bacteriële infecties. Tijdens elk bezoek worden de tanden nauwkeurig nagekeken. Bij problemen is een reiniging onder algemene gasanesthesie noodzakelijk. We zijn voorzien van speciale radiografie voor tanden en een tandunit waarmee we snel kunnen reinigen, boren en polijsten.

CARDIOLOGIE


Bij elke jaarlijkse controle wordt steeds het hart geausculteerd. Bij afwijkingen aan het hart, hebben we de mogelijkheid om via ekg, echocardio en RX om tot een juiste diagnose te bekomen. Zo kunnen we hartpatiënten goed opvolgen en de juiste medicatie geven indien nodig.LABORATORIUM


Eveneens hebben wij een eigen bloedanalyse toestel in huis. Met behulp hiervan kunnen we snel bepaalde courante problemen opsporen en direct de nodige behandeling opstarten. Indien nodig werken wij samen met een labo, voor de meer gespecialiseerde onderzoeken.


Microscopisch onderzoek voeren wij zelf uit in ons labo, wat zeker van pas komt bij een goed en uitgebreid dermatologisch onderzoek. Hiernaast kunnen we dit ook gebruiken voor onderzoek van oorswabs, urineonderzoek en bioptanalyses.

DERMATOLOGIE


Veel honden en katten hebben last van huidproblemen. Dit kan gaan van last aan de oren tot jeuk over het volledige lichaam. Bij ons hebben we een dierenartse met specialisatie dermatologie. Dermatologie is een moeilijk en uitgebreid vakgebied. Bij ons op de praktijk hechten we dan ook zeer veel belang aan het stellen van een juiste diagnose en gerichte behandeling, zodat een acuut probleem hopelijk geen chronisch probleem wordt.


© Copyright. All Rights Reserved.